Min historia

Min historia

Jag är en social person så tveka inte att höra av dig, vad det än gäller. Utifall du vill veta lite mer om mig innan du ringer så har jag här skrivit ner en kortare introduktion till vem jag är.

Tre mil norr om Göteborg och en mil väster om Kungälv. Där ute på den bohuslänska landsbygden växte jag upp och barndomen utspelade sig med fokus på lek utomhus, sommar som vinter. Min nyfikenhet på den avlägsna omvärlden fanns med från start och i mina lekar blev skogar till djungler och åkrar till savanner. Jag älskade att teckna ner mina lekar på papper vilket under åren utvecklades till ett intresse för fotografi, digital bildredigering, film – ja, kreativa medieuttryck i alla dess former. Därmed var medieprogrammet vid Mimers hus i Kungälv ett lätt gymnasieval. 

Efter gymnasieexamen 2006 började jag resa vilket jag planerat sen jag var liten grabb och dagligen drömde mig bort till Jordens mest avlägsna hörn. Jag reste i över 60 länder och finansierade äventyren med att driva en skiduthyrning i Norge under vinterhalvåren. Det var ett väldigt kul arbete där jag lärde mig alla aspekter av att driva ett företag. Jag ansvarade för personal, fakturering, inköp etc. och dessutom fick jag mycket tid till min stora passion för snowboarding.

Fem vintersäsonger och en sommar spenderade jag på arbete i Norge. Resterande tid befann jag mig på resande fot vilket var toppen. Jag fick möjlighet att gå ner i brinnande vulkankratrar i Indonesien, flyga luftballong i Laos och uppleva nomadkulturen i Mongoliet. Men så sensommaren 2013 befann jag mig i Chicago och där hände något speciellt som förändrade min livsstil. Jag blev kär. Plötsligt var det viktiga inte längre att konstant testa nya upplevelser utan istället att skapa en stabil framtid med min blivande fru.

Februari 2014 inledde jag mina akademiska studier vid Göteborgs universitet. 30 högskolepoäng teoretisk filosofi, 30 högskolepoäng svenska grundkurs och 240 högskolepoäng kandidat- och magisterexamen i journalistik, som precis har avslutats nu våren 2018. Under denna period har jag fått artiklar och reportage publicerade i Göteborgs-Posten och Faktum.

Mina framtidsplaner består i dagsläget av tre punkter. Att finna kreativt och stabilt arbete i Västra Götalandsregionen, att flytta ut mot området där jag växte upp och att umgås med min dotter – med fokus på lek utomhus, sommar som vinter.